Bug-Farm og Miljøet

Hvorfor skal du vælge vores gødning?

Hos Bug-Farm gør vi meget for miljøet. Faktisk er bæredygtighed vores primære motivation. Vi arbejder derfor konstant på at finde nye og bedre metoder til, hvordan vi kan forbedre vores miljømæssige aftryk på kloden.
Herunder kan du læse om nogle af de tiltag, vi gør for at blive endnu mere bæredygtige

Emballage

Når vi pakker vores produkter, gør vi det så godt, vi kan set fra et miljømæssigt perspektiv. Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at vi er perfekte. Vi forsøger da også hele tiden at gøre det bedre i dag, end vi gjorde det i går. Derfor er vi også medlem af ”Miljøvenlig Pakning”, som du kan læse mere om herunder:

Hos Bug-Farm sælger vi tre forskellige produkter; Sprøde ristede larver, levende larver, og larvernes gødning. De bliver alle pakket på forskellige måder, som du kan læse om herunder

Sprøde ristede larver

larverne pakkes i gennemsigtige polypropylenposer (PP), og er derfor desværre ikke bionedbrydelige. Vi var så heldige at få doneret en stor mænge poser af en lokal virksomhed, som gerne ville hjælpe os i gang, og vi taknemmeligt tog imod. Vi arbejder aktivt på at finde et mere miljøvenligt alternativ, og håber på snart at kunne have en ny emballage klar, så du kan få et 100% bæredygtigt produkt i hænderne.

Levende larver

Vores levende larver bliver sendt i kraftige, åndbare og
 genanvendelige sække i polypropylen (PP).  Vi har endnu ikke fundet et
 bionedbrydeligt alternativ til disse poser, da vi har en række krav til 
dem, heriblandt at larverne skal kunne ånde igennem dem. Derfor
 anbefaler vi, at du som modtager genanvender posen, enten ved at levere 
den tilbage til os, eller ved at bruge den til egne projekter.

gødning

Vi sælger to forskellige størrelser gødning, en lille og en stor.

  • Den store pose gødning
Den store pose er lavet af pap og PLA, som er en bionedbrydelig

type plastik. Derfor er den store pose hundrede procent komposterbar.

  • Den lille pose gødning

Den lille pose er ligeledes lavet af pap, men foret med polypropylen (PP), og
er derfor desværre ikke bionedbrydelig. Vi arbejder derfor stadig på at
finde et bedre alternativ, så du kan komme den på komposten, ligesom med
meget af vores anden emballage.

Foder

Vi fodrer vores larver med mask (restprodukt fra ølproduktionen), hvedeklid (restprodukt fra melproduktion) og gulerødder. Vi forsøger så vidt muligt at benytte fodertyper, som mennesker ikke selv kan eller vil spise. Derfor forsøger vi også at nedbringe vores forbrug af gulerødder, eller at erstatte det med et restprodukt. På nuværende tidspunkt består omkring 20% af insekternes samlede foder af gulerødder. Så vidt det er muligt, forsøger vi indtil videre at bruge gulerødder, der er til overs, enten fordi at de er ”skæve”, eller også fordi de er ved at nærme sig sidste salgsdato.

Hvis du er indehaver af en virksomhed, hvor i har et stort madspild, er du mere end velkommen til at skrive til os, for at se, om vi sammen kan give miljøet en ekstra hånd.

Close Menu