BÆREDYGTIG ANIMALSK PROTEIN

- uden etiske kvaler

Insekter og dyrevelfærd

Med produktion af dyr følger også et stort ansvar. Som opdrættere, er vi stærkt opmærksomme på, at give insekterne de bedst mulige rammer, så de ikke oplever unødig last. Når det kommer til dyrevelfærd, mener vi dog, at det er nødvendigt at påpege forskellen på hvirveldyr (dyr med rygrad) og hvirvelløse dyr (dyr uden rygrad).

Hvirveldyr

Hvirveldyr, såsom grise, køer og kyllinger, hører ind under det, mange nok vil klassificere som klassiske landbrugsdyr. De vil ofte være at finde rundt omkring på de danske spiseborde, og er en populær spise. En central problematik omkring hvirveldyr er desværre, at deres behov for et godt liv er svært at forene med en industriel dyreproduktion. Med hvirveldyr står behovet for plads og sollys meget højt.

Hvirvelløse dyr

Hvirvelløse dyr inkluderer dyr som rejer, muslinger og insekter som f.eks. melorme. Selvom insekter stadig er relativt ukendte på det danske middagsbord, har de en række fordele – både når det kommer til miljø og dyrevelfærd. Insekters ideelle levevilkår stemmer nemlig langt mere overens med en industriel produktion, end det er tilfældet for f.eks. køer og grise. Melorme undgår fra naturens side sollys, og foretrækker at klumpe sig sammen i store mængder. Derfor får melorme deres naturlige behov dækket i vores produktion

Bæredygtighed

Sammenlignet med klassiske landbrugsdyr sætter insekter et mindre aftryk på miljøet.
En væsentlig årsag til, at insekter er gode for klimaet, er at de udnytter ressourcerne mere effektivt i modsætning til andre landbrugsdyr.
Det kræver 10 kg foder at producere 1 kg okse, hvoraf kun halvdelen er spiseligt. Til sammenligning kan 10 kg foder kunne producere op til 9 kg insekter, hvoraf hele 95% kan spises.
Derudover bruger insekter væsentligt mindre vand, ligesom de producerer en minimal mængde drivhusgasser som f.eks. CO2.
Insekter er derfor en bæredygtig og klimavenlig madvare, som kan hjælpe dig på vej til at afgive et grønnere fodaftryk.
Hvis du vil gøre noget godt for miljøet, kan du derfor spise vores lokalt producerede insekter.

 

 

Close Menu